U bent hier

Happy Italy

Gevestigd: 
Heuvelstraat 126, Tilburg
Bezocht: 
10 Februari 2017

Happy Italy serveert bepaald grote porties prima eten. We namen een voorgerecht met vleeswaar en een salade met zalm vooraf. Eigenlijk waren dit allebei al complete maaltijdsalades. Ook de rucola wordt trouwens met kruiwagens aangevoerd. De hoofdgerechten (pasta) waren GROOT dus veel meer dan we op konden. Dit past echter volledig in de formule van het restaurant: goed en veel eten voor weinig geld. Zo bekeken is voedselverspilling niet echt een thema.

Tegelijk doet men helemaal niet moeilijk om eten dat over is, mee naar huis te geven. We kregen een keurig bakje in een discrete plastic zak. Veel gasten maken ook gebruik van die mogelijkheid.

We kregen niet de indruk dat Happy Italy van plan is om veel meer te gaan doen tegen voedselverspilling. De keuken werkt niet alleen snel maar ook efficiënt. We vermoeden dat de porties zijn ontstaan uit klantgerichtheid: als iemand alleen een voorgerecht of alleen een hoofdgerecht bestelt, heeft hij of zij toch altijd voldoende gegeten, ondanks een krap studentenbudget. Iedereen happy.