U bent hier

Waanzinnig

Gevestigd: 
Willem II straat 52a, Tilburg
Bezocht: 
November 2016

"Voor Waanzinnig is voedselverspilling zeker een belangrijk thema. Wij hebben een groot sociaal hart en denken na over hoe wij met voedsel en producten omgaan. Weggooien is zonde en daarom verzinnen wij allerlei manieren om voedselverspilling tegen te gaan."

"Zodra we zien dat producten tegen het einde aanlopen, maken we ze klaar voor het personeelseten."

"Verder hebben wij geen vaste groentengarnituren op de kaart staan. In plaats daarvan kijken we welke producten in het seizoen zijn, en welke producten het eerst op moeten. Zo hoeven we maar weinig weg te gooien."

"Daarnaast maken we onze eigen bouillons, soepen en sauzen. Dit omdat we dan weten wat erin gaat aan allergenen, maar zo kunnen we ook producten gebruiken die op moeten... De soepen en sauzen maken we vaak van het zaken die je anders zou weggooien, zoals schillen en andere resten van groenten."

"Tot slot hanteren een waste lijst, waarop we bijhouden wat er weggegooid wordt. Zo kunnen we in de gaten houden of we niet teveel inkopen."

"Wij willen nog wel meer doen tegen voedselverspilling maar weten op dit moment niet zo goed wat. De grootste voedselverspilling die we in het restaurant zien is wat de gasten niet opeten van hun bord! Dat kunnen we uiteraard niet hergebruiken, het is en blijft zonde dat het weg gaat maar dat kunnen wij niet tegengaan."